Forlystelseparker

I Florida er der bestemt noget for enhver smag.

 

Det er i Orlando-området, at forlystelsesparkerne/temaparkerne er placeret, og de fleste af dem kan du nå inden for 30 minutters kørsel fra huset.

Mange af parkerne tilbyde bedre priser, hvis du er opmærksom på deres forskellige tilbud. Som eksempel: Måske har de to parker, du planlægger at besøge, den samme ejer, og så vil det være betydeligt billigere at købe en billet til begge på én gang end at betale entré separat.

Vores personlige favorit lige nu er en zoologisk have i Tampa. Fordi den ikke ligger i Orlando, misses den af mange. Til Tampa tager det cirka en time at køre.

Busch Gardens, som stedet hedder, er en af USA’s fineste zoologiske haver og har vundet mange priser. Du kommer tæt på dyrene, ved nogle arter rigtigt tæt, og miljøet i parken er fantastisk. Én ting, vi anbefaler, er, at for omkring $20 ekstra pr. person kan man med en safaribil komme ud på savannen og klappe girafferne. Er denne mulighed der stadigvæk, så tøv ikke!

Busch Gardens er en del af samme kæde som SeaWorld, så besøger I begge parker, bør I indløse en billet til begge med det samme.

DISNEYWORLD RESORT ORLANDO

I mange år var der bare citruslunde og kvægfarme omkring Orlando. Men siden Disney købte opkøbte 69 kvadratkilometer jord i 1971 har intet været det samme. Det største underholdningsområde i Orlando står Disney for, og området er opdelt i fire forlystelsesparker, tre vandland, en række hoteller og et stort underholdningsområde for voksne om aftenen.

DISNEY´S EPCOT

 

Parken hyllar, undersöker och utvärderar vår mänskliga prestation, nämligen teknisk innovation och internationell kultur. Epcot refereras i många sammanhang till som den permanenta världsutställningen.

Epcot  är  den sjätte mest besökta nöjespark i världen och totalt dedikerad till tekniken och forskning. Här är det inte som  i Disneys sagor utan här facineras du av verkliga underverk runt om i världen.

 

https://disneyworld.disney.go.com/destinations/epcot/

MAGIC KINGDOM

 

Når du nærmer dig Disney, mødes du af et kæmpe skilt, der fortæller, at dette er hvor "dreams come true”, og er du mellem tre og ti år, kan vi ikke være mere enige; noget mere magisk for den lille prinsesse er svært at finde. 

Dette er den park, hvor alle de klassiske Disney-figurer holder til, det er her de store parader holdes, og det er her, I oplever den rigtige Disney følelse. 

 

Magic Kingdom er opdelt i forskellige områder, og en dag er ikke nok for at prøve alle forlystelserne. Et tip er at hente Disney app og planlægge noget af dagen i forvejen. Lange køer forventes i løbet af året, og at købe sig forrest i køen med et fast-track pas kan være en god idé for at få maksimalt ud af jeres tid i parken.

https://disneyworld.disney.go.com/destinations/magic-kingdom/

DISNEY´S ANIMAL KINGDOM

 

Upplev exotiska djur och spännande äventyr på Disneys egna djurpark, en av de största djurnöjesparkerna i världen.

 

Här bor ca 1.700 djur fördelat över 250 arter i en otroligt påkostad miljö.

 

https://disneyworld.disney.go.com/destinations/animal-kingdom/

DISNEY SPRINGS

 

For dem, der foretrækker at gå til andre parker, men trods alt er en smule nysgerrig på Disney, kan vi anbefale en aften på Downtown Disney.

Her kan du finde masser af restauranter, al slags merchandise, underholdning og kan også smugkigge på fyrværkeriet fra Magic Kingdom.

 

https://www.disneysprings.com/

UNIVERSAL FLORIDA / ORLANDO

Universal Orlando består af to parker. Islands of Adventure og Universal Studios. Parkerne er inden for gåafstand af hinanden.

Islands of Adventure er en mere traditionel forlystelsespark, med masser af forlystelser, men det mest imponerende er The Wizzarding World Of Harry Potter, hvor du vil finde en identisk kopi et Hogwarts skolen med en ekstrem detaljerigdom. Der er noget for alle på Islands Of Adventure, men det er sjovest for børn over 140 cm, fordi de må prøve alt i parken.

 

Universal Studios, som er placeret ved siden af, bygger på Universals store bibliotek af film og tv-produktioner. Der er også masser af cool forlystelser blandet med sjove rekvisitter og klassiske filmmiljøer.

SEAWORLD PARKS & ENTERTAINMENT

I over 50 år har SeaWorld drevet forskellige forlystelsesparker rundt omkring i USA, særligt mange af dem har et maritimt tema.

I Orlando/Tampa området finder I hele fem parker, der drives af koncernen. Har du planer om at besøge mere end én af dem, anbefaler vi dig at købe en form for "combi-billet" da du normalt får gode rabatter på entré.

SEAWORLD

 

SeaWorld er en meget populær forlystelsespark med maritimt tema.

Parkens mest berømte beboere er spækhuggerne, hvis kunstnernavn under forestillingerne er Shamu.

De har også shows med delfiner, søløver og almindelige kæledyr som hunde og katte. Seaworld tilbyder også et bredt udvalg af forlystelser.

DISCOVERY COVE

 

Discovery Cove er en lidt mere luksuriøs park, hvor du kan svømme med delfiner og snorkle i koralrevet.

Entré er lidt dyrere end normalt, men det er værd at vide, at al mad og drikke er inkluderet, samt gratis adgang til SeaWorld, Aquatica og Busch Gardens.

BUSCH GARDENS

 

Busch Gardens er en af de mest populære forlystelsesparker i USA.

Man kan beskrive det som en kombineret zoo og Tivoli. Det er her, du vil finde Floridas største og sejeste rutschebaner!

Busch Gardens ligger lige uden for Tampa, omkring 1 times kørsel fra villaen og er et besøg værd.

AQUATICA

 

Aquatica er et stort vandland, som åbnede i 2008, og er placeret ved siden af Seaworld og Discovery Cove. Udover forskellige vandattraktioner for alle aldre og svømmekundskaber findes der også en sandstrand på 7500 m2 med en bølgemaskine.

KENNEDY SPACE CENTER

NASAs Kennedy Space Center ligger i Cape Canaveral.

 

NASA har en meget spændende historie, og du behøver ikke at være superinteresseret i rummet eller astronauter for at blive imponeret af Kennedy Space Center.

Anlægget er næsten 60 kvadratkilometer stort og er arbejdsplads for omkring 17.000 mennesker. Det meste af området er afspærret for besøgende og er et roligt sted for vilde dyr som alligatorer.

Når I nærmer jer besøgsområdet vokser den såkaldte "rakethaven" frem, hvor du vil finde en blanding af rigtige og nøjagtige kopier af rumfartøjer, som NASA har bygget og brugt. Der er to IMAX® biografer, hvor I kan se imponerende og fængslende film produceret på NASAs rummissioner og filmet af deres astronauter.

Der er busture ud til affyringsområdet regelmæssigt, et tip er at købe en billet til dette med det samme, når du kommer, da der er en risiko for at de har udsolgt hen mod eftermiddagen.

 

Den store attraktion er den seneste udstilling af den "pensionerede" rumfærge Atlantis. Her kan du gå rundt og se den virkelige Atlantis fra alle vinkler. Den tog 12 år at udvikle og er bygget i alt fem gange, hvoraf de to første eksploderede. Dette er klart et besøg værd.